A művelődési házban tanulnak a gyerekek

2021.01.26. 16:03

Leégett a királyhegyesi iskola kazánháza

Hétfőn rendkívüli szünet volt a királyhegyesi általános iskolában, mától pedig a művelődési házban indul újra az oktatás. Az ok: a hétvégén tűz volt a kazánházban, így az épületet nem tudják fűteni.

Szabó Imre

Királyhegyes – 2021.01.25. Leégett az általános iskola vegyes tüzelésű kazánja. A tanulókat átköltöztették a művelődési házba. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

– A fűtő vette észre szombaton reggel hét óra körül, hogy a kazánházból füst szivárog – mondta Horváth Lajos, Királyhegyes polgármestere.

– Benézett, akkor még lángok nem voltak, ezért gyorsan visszacsukta az ajtót, hogy ne kapjon oxigén-utánpótlást a tűz. Ennek ellenére felcsaptak a lángok

– tette hozzá.

A megyei katasztrófavédelmi szóvivő, Molnár Krisztina főhadnagy lapunkat úgy tájékoztatta, hogy a szegedi főügyelet a makói, a mezőkovácsházi és az orosházi tűz­oltókat riasztotta a helyszínre. Ekkor már a padlás is füsttel telítődött. Két vízsugárral avatkoztak be az egységek, ennek a műveletnek köszönhetően a tűz nem terjedt tovább az épületben. Az iskolában nem volt tanítás, személyi sérülés nem történt.

Egyelőre a művelődési házban folytatják az oktatást. Fotó: Karnok Csaba

A tűz keletkezésének okát egyelőre szakértő bevonásával vizsgálják. Királyhegyes polgármestere azt is elmondta, hogy az épület természetesen biztosítva van. Azt még nem lehet tudni, mekkora kártérítést fognak fizetni. Az viszont biztos, hogy maga az " target="_blank">iskolaépület, bár most nem fűthető, sértetlen maradt.

– Hamarosan jön villanyszerelő, aki megnézi, hogy a külsőre épnek tűnő kazán működőképes maradt-e, illetve megvizsgálják a kéményt, és további ellenőrzéseket is végeznek. Ezt követően derül ki, mikor telhet meg újra élettel az iskola

– tette hozzá.

A királyhegyesi általános iskolában csak alsó tagozatos oktatás van. Húsz gyermek jár ide, akikkel két pedagógus foglalkozik. A hétfői napra rendkívüli tanítási szünetet hirdettek, kedden viszont újra­indul az oktatás, méghozzá a művelődési házban. Itt a klub­szobákban, valamint a könyvtár­nak otthont adó helyiségben alakítottak ki ideiglenes tantermeket az iskola dolgozói, illetve az önkormányzat közmun­kásai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában