egy kisliba is volt a zsákukban

2021.05.31. 14:55

Nemeshalakat „gereblyéztek” orvhalászok egy sándorfalvi tóból

A rendőrség munkatársai elfogtak két sándorfalvi férfit, akik a közeli halastavakból úgynevezett gereblyézéssel nemeshalakat tulajdonítottak el.

delmagyar.hu

20200311 Szombathely Az ünnepi hétvégére 8400 kg ponty érkezik a vasi vizekbe. Haltelepítés Csónakázó-tó Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Forrás: MW

Fotó: Illusztráció: Cseh Gábor

A körzeti megbízottak május 27-én a délutáni órákban figyeltek fel Sándorfalva belterületén a két kerékpározó férfira. Amikor egyikük kezében gyanúsnak vélt csomagot láttak, igazoltatták őket. Ennek során a csomagból több mint 10 kilogramm elpusztult nemeshal és egy élő nyári lúd fióka került elő.

A nemeshalak testén a rendőrök gereblyézésből származó sérüléseket találtak, amely tiltott módszernek minősül a halászatban. A 18 és 30 éves férfiak elmondták, az állatokat nem sokkal korábban egy közeli halastóból hozták el.

A feltételezett elkövetőket előállították, gyanúsítottként kihallgatták, ellenük állatkínzás bűntette, üzletszerű lopás és orvhalászat miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A járőrök a kislibát visszavitték élőhelyére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában