Sorra buknak le a drogtermesztők

2021.10.07. 09:58

Akkora marihuánát termesztett a férfi, hogy a Moby Dick nevet adta neki

Egy hét alatt három bűncselekmény is kiderült.

Munkatársunktól

Egy hét alatt három bűncselekmény is kiderült. Fotó: Police.hu

A napokban fejezték be a szegedi rendőrök a nyomozást egy kábítószert termesztő férfi ügyében. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a nyomozók egy pusztamérgesi házba mentek, miután a körzeti megbízottak azt sejtették, hogy ott egy 50 éves férfi kábítószert termeszt. Az ingatlan udvarán egy fólia­sátorban három méter magas marihuána növényeket találtak.

A termesztő férfit előállították. Azt mondta, a növényeket ipari kenderként ültette, amelyekből később olajat akart préselni. A szakértőt azonban nem tudta átverni, kiderült, hogy a növényből kábítószer készíthető. A férfi ügyében az ügyészség rövidesen vádat emelhet.

Egy hét alatt három bűncselekmény is kiderült. Fotó: Police.hu

Azon a marihuánaültetvényen pedig még a készenléti rendőrök is meglepődtek, amelyre múlt csütörtökön bukkantak egy meg nem nevezett, megyei faluban. Azt írták, hogy egy 52 éves férfi ellen indítottak eljárást, aki a fehér bálnáról, Moby Dickről elnevezett marihuánát termesztett.

Ezek akkorára nőttek, hogy az összesen 16 tő csaknem 115 kilót nyomott. Közben az is kiderült, hogy a férfi féltestvére is illegális növényter­mesztésbe fogott, és még aznap őt is előállították. Csongrád-Csanád megyében alig egy hét alatt így három jelentős kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény is kiderült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában