Rendőrség

2022.09.29. 10:42

A biztonság stafétája

Öt megyét érintő bűnmegelőzési programsorozat indult el Csongrád-Csanád megyében. A kezdeményezés nemcsak földrajzi távolságokat ölel át, hanem számos szervezet közös munkáját is megkívánja.

delmagyar.hu

Fotó: RENDŐRSÉG

Az ötmegyés bűnmegelőzési projekt fő gondolata, hogy az összefogás erejét, a prevenció fontosságát hangsúlyozva két hónapon keresztül olyan aktivitást produkáljon, amely játékos és szórakoztató módon mozgatja meg e megyék lakosságát. A programsorozat a Csongrád-Csanád-, a Bács-Kiskun-, a Tolna, a Baranya és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság részvételével, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnügyi Főigazgatóságának koordinálásával, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) és a Csongrád-Csanád Megyei Bűnmegelőzési Tanács szakmai támogatásával szeptember 20-án kezdődött. A megyék sajátosságait figyelembe véve minden területi egység egy-egy kiemelt téma köré szervezi saját programjait. Csongrád-Csanád megyében a család- és ifjúságvédelem mellett az állatvédelem is kiemelt figyelmet kap.

A bűnmegelőzési programsorozat ünnepélyes megnyitóján Töreki Sándor vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes videóüzenetben emelte ki a projekt egyediségét. Polyák Zsolt dandártábornok, Csongrád-Csanád megyei rendőrfőkapitány pedig a prevenció innovatív lehetőségeit, a bűnmegelőzés határtalanságát hangsúlyozta. Hatala József ny. altábornagy, az NBT elnöke történeti visszatekintést adott az elmúlt tíz évben végzett szakmai munkáról, valamint kiemelte a prevenció jelentőségét. Emellett elismerően szólt az ötmegyés kezdeményezésről.

A rendezvényen különböző hivatásokat képviselő, neves szakemberek tartottak előadást, akik valamennyien az összefogás fontosságára is felhívták a figyelmet. A konferencián megosztotta gondolatait: Oláh-Paulon László alezredes, az ORFK bűnmegelőzési osztályvezetője, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark ügyvezető igazgatója és a Nemzeti Állatvédelmi Tanács elnöke, Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója, dr. Höhn József sebész, testépítő-világbajnok.

Csongrád-Csanád megyében a programsorozat szeptember 30-án zárul. Akkor a „biztonság stafétája” Öttömösön, egy sportrendezvény keretében kerül át Bács-Kiskunba. Mivel a projektet támogatja és a futókhoz csatlakozik Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar hosszútávúszó, sportnagykövet is, aki 20-án vehette át az ORFK-tól azt a stafétát, ami a következő hetekben a fél országot beutazza majd. 

A program szellemiségével egyetértve bekapcsolódott a megyei rendezvénybe Várkonyi Attila (DJ Dominique) is, aki elismerően beszélt a kezdeményezésről, a család fontosságáról, a szeretetről és a generációk egymást segítő tevékenységének jelentőségéről. Ő, Olasz Anna és a programot szintén pártfogásba vevő Lajkó Krisztián (Fitt Krisz) emlékplakettet vehettek át a konferencián.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában