Vádemelés

2022.10.18. 09:26

Erőszakkal kényszerítettek prostitúcióra egy fiatal lányt

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi házaspárral és további 4 személlyel szemben, akik fiatal lányokat adtak-vettek és ha kellett kényszerítették őket a szexuális szolgáltatások nyújtására.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a vádlottak egyike kihasználta a középiskolai évei végén járó sértett kiszolgáltatott élethelyzetét, felé táplált érzelmeit és a fiatal lányt külföldi munkavállalás ürügyén elvitte a szegedi házaspárhoz, akiknek prostitúciós tevékenység folytatására eladta egy autóért cserébe. A házaspár ezután a sértetett kül- és beföldön egyaránt prostitúcióra kényszerítette, különféle válogatott fenyegetésekkel, de ha kellett veréssel. A házaspár a lányt különböző oldalakon meghirdette, a szexuális szolgáltatáshoz lakásokat bérelt és azt felülegyelte, a sértett keresményét elvették a 2017. februárjától kezdődő mintegy fél évben. A sértettet látszólag ebből a helyzetből kimentette egy magyar férfi, aki Bécsben szerelem színlelésével és jobb élet ígéretével segített a lánynak megszökni. Valójában azonban a sértett ezután hónapokon keresztül a szorult helyzetét kihasználó férfinek dolgozott és a prostitúcióból származó pénzt neki kellett átadnia. A súlyos egészségkárosodást szenvedő sértettet ebből a helyzetből őt megsajnáló ismeretlenek mentették ki.

A nyomozás feltárta továbbá, hogy a szegedi házaspár és lányuk más sértettet is futtattak éveken keresztül jellemzően Németországban és belföldön, illetve még egy nő prostitúciót szervező tevékenységére is fény derült. A főügyészég a vádlottakat minősített emberkereskedelem bűntettével és részben kitartottság bűntettével vádolja, bűnösségükről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában