Letartóztatását indítványozta az ügyészség

2022.10.25. 13:39

Játszótéren rabolt egy férfi Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a helybeli férfinek, aki 50 ezer forintot vett el erőszakkal a sértettől.

delmagyar.hu

Fotó: DM archív

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. október 19. napján este 7 óra körül lépett oda két társával együtt az általa látásból ismert sértetthez az egyik szegedi játszótéren. Ezt követően a gyanúsított minden előzmény nélkül a sértettet lábon rúgta, többször fejen ütötte, majd egy fojtófogással földre vitte. A gyanúsított a földön fekvő sértett bántalmazását tovább folytatta, miközben pénzt követelt tőle. A bántalmazásnak úgy lett vége, hogy a gyanúsított kivett a sértett farzsebéből 50 ezer forintot, majd a helyszínről társaival eltávozott - tájékoztatott az ügyészség.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a többszörösen büntettet előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta. Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája hely adott és elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában