Megmérgezte italozó apósát

2022.11.14. 08:41

Vádat emeltek a szentesi fagyállós gyilkos ellen

A Békés Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és annak kísérlete miatt emelt vádat egy 36 éves büntetlen előéletű szentesi férfi ellen, aki 2021 szeptemberében fagyállóval megmérgezte az apósát Szarvason.

Delmagyar.hu

Fotó: Police.hu

Az esetről rövidebben korábban beszámolt a rendőrség honlapja és portálunk is. A férfi 2016-ban kötött házasságot a későbbi sértett lányával. Felesége családjával igyekezett jó kapcsolatot kialakítani, azonban az apósa italozó életmódját kezdettől fogva nem nézte jó szemmel; ellenszenvének rendszeresen hangot is adott. A férfi már 2019-ben elhatározta, hogy megöli az apósát annak italozó életmódja miatt. Hosszas gondolkodás és mérlegelés eredményeként – miután többször is számba vette és átgondolta a lehetséges elkövetési módokat – arra az elhatározásra jutott, hogy mérgezés útján fog véget vetni a férfi életének, mert úgy gondolta, ennél az elkövetési módnál a legkisebb a lebukás kockázata. 

2021. január első felében vásárolt egy üveg pálinkát, amelyhez hozzákevert egy, az otthonában talált – általa mérgező hatásúnak vélt –, etilén-glikolt (fagyállót) is tartalmazó folyadékot. Az összekevert folyadékot ezután egy 3 deciliteres üvegpalackba töltötte, majd ajándékpapírba csomagolta és egy címkére saját kezűleg, tollal ráírta, hogy "Fogadd sok szeretettel", még nevet is írt a címkére, mintha azt valaki más küldené a sértettnek.  Ezt követően Szentesről Szarvasra utazott és az apósának a lakásához tartozó postaládába elhelyezte az általa kevert folyadékkal teli üveget. A terhelt pár nappal később, a hétvége folyamán a bontatlan pálinkás üveget – mivel azt a sértett otthonában tartott családi összejövetel alkalmával ugyanott találta, ahová napokkal azelőtt tette -, magához vette a postaládából, és saját maga felvitte a lakásba, ahol átadta a sértettnek, akivel ekkor megpróbálta elhitetni, hogy az italt a címkén feltüntetett személytől kapta ajándékba. A sértett több alkalommal ivott a fagyálló folyadékot is tartalmazó szeszes italból, de nem lett semmi baja, mert az ital nem tartalmazott a halálos eredmény okozásához elégséges mérgező vegyületet. 

Mivel az apósa megölésére tett kísérlete nem hozta meg a kívánt eredményt, a terhelt a kivitelezés részleteit hónapokon keresztül újra átgondolta és megtervezte. 2021 szeptemberében egy csatos, színes sörösüvegbe fagyállót töltött, azt becsomagolta és egy sárga jegyzetlapot ragasztott rá, amelyre – hasonlóan a korábbi módszeréhez - saját kezűleg születésnapi üdvözlő üzenetet írt. A terhelt 2021. szeptember 13-án, a délelőtti órákban adta át az apósának a mérgező folyadékot tartalmazó üveget és azt állította, hogy a születésnapi jókívánságot tartalmazó csomagot a sértett postaládája alatt találta.  A sértett még aznap, az esti órákban fogyasztott is az üvegben lévő fagyállóból, amelytől másnap reggelre az otthonában rosszul lett, ezért kórházba kellett szállítani, ahol a mérgezés következményeként 2021. szeptember 26-án – 62 éves korában – elhunyt.  

A főügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődleges arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. Ezen felül az ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság a cselekményeit beismerő férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és állapítsa meg, hogy a törvény erejénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 3 600 000 forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában