A migránsok 90 százaléka Csongrád-Csanád vármegyében bukott le

Összesen 277 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök és a határvadászok az ország területén kedden – tájékoztatott tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Azt is közölték, hogy közülük Csongrád-Csanád vármegyében 10 csoportban 227 migránst találtak Mórahalmon, Ásotthalmon, Szatymazon, Szegeden és Röszkén.

Suki Zoltán

Öt vármegyei településen találtak illegális bevándorlókat.

Fotó: Teknős Miklós

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 26 határsértőre bukkantak Balotaszálláson, Bácsalmáson, Lajosmizsén és Zsanán. De találtak migránsokat Fejér, Győr-Moson-Sopron és Pest vármegyében is.

Ugyanaznap Bács-Kiskun vármegyében 16, Csongrád-Csanád vármegyében pedig 27 embert sikerült már a biztonsági határzárnál megállítani, vagyis ők nem tudták illegálisan átlépni az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, marokkói, szomáliai, török és afgán állampolgárnak vallották magukat. Ahogy azonban az összes illegális bevándorlónál, náluk sem találtak semmilyen papírt a rendőrök, amivel igazolhatták volna a korukat, és a származásukat.

Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Magyarországon kedden embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában