Ausztriából ellopott szerszámokat foglaltak le Csanádpalotán

Ausztriából ellopott szerszámgépeket találtak egy furgonban Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen a magyar rendőrök. A 3 millió forint értékű rakományt előző nap lopták el egy bécsi építkezésről.

Delmagyar.hu

Fotó: Police.hu

Az átkelőn 2023. február 2-án reggel egy román állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre egy mikrobusszal. A gépjármű ellenőrzése során a rendőrök gyanúsnak találták a csomagtérben letakart szerszámgépeket, ezért felvették a kapcsolatot a külföldi társszervekkel - az esetről honlapján adott hírt a rendőrség

Fotós: Police.hu

A konzultáció eredményeként megállapították, hogy a 3 millió forint értékű rakományt előző nap lopták el egy bécsi építkezésről, ezért a szerszámokat a Makói Rendőrkapitányság nyomozói lefoglalták. A szállító sofőrt elfogták és előállították. A gyanú szerint a férfi tudott a szerszámok eredetéről, amiket azért vásárolt meg Ausztriában, hogy Romániában értékesíthesse.

Fotós: Police.hu

Ellene pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában