Lopják a csónakokat a migránsok

Suki Zoltán

Forrás: PannonRTV

Fotó: AC MILAN

Összesen 191 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szerdán az országban – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében 178 határsértőt találtak, Ásotthalmon és Öttömösön. De találtak illegális bevándorlókat Bács-Kiskun és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, pakisztáni, szudáni, szír, és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerbiai Pannon RTV pedig arról számolt be, hogy a migránsok csónakokat lopnak, eltulajdonítják az evezőket, sőt az üzemanyagot, valamint a csónakmotorokat, és azzal próbálkoznak a Tiszán, akár az árral szemben felmenni Szeged irányába. Mindezt akkor teszik, amikor a magyar őrnaszádok elmennek váltásra, vagy pedig a Tisza bánáti oldalára, Szerbkeresztúr irányába, ahol szintén van egy nagy illegális migránstábor.

Guti Gábor martonosi halász arra panaszkodott a lapnak, hogy a migránsok nagy károkat okoznak, a csónakokat megrongálják, és mindent elvisznek, amikor a halászháznál senki sincs.

A migránsok továbbra is oda-vissza ingáznak a Tiszán Martonos és Szerbkeresztúr között – mondta a lapnak Horvát Gergely, Martonos Helyi Közösség tanácselnöke. Szerinte Martonosra taxikkal érkeznek Szabadka felől, de sokszor látnak nagykikindai, zombori taxikat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában