Helyi kék hírek

2023.06.08. 12:40

Drogprevenciós maraton

A szerhasználat veszélyeiről időről-időre muszáj szót ejteni. Jó, ha színes, figyelemfelkeltő formában fogalmazódnak meg az üzenetek a veszélyeztetett korcsoporthoz, még jobb, ha érvényes párbeszéd alakul ki az üzenetek kezdeményezői, és a megszólítottak közt.

delmagyar.hu

Forrás: police.hu

Fotó: Vaszko Viktor

Sokszáz diák, kísérőik, civil segítők, szülők, pedagógusok és, persze rendőrök, tömegével. A Nagykállót, Ajkát, Remeteszőlőst, Szegedet, Körmendet, Miskolcot és Dombóvárt is megjáró „A szer, ami megváltoztat” drogprevenciós programot is magába foglaló „Drogprevenciós maraton” 2023. június 7-én Budapesten, az ORFK Rendőrségi Igazgatási Központjában mutatkozott be. A budapesti középiskolákból, és általános iskolák 7-8. osztályaiból érkező tanulóknak, valamint a témával, és a diákokkal foglalkozó szakembereknek több helyszínen, illetve eltérő időpontokban, más-más részprogramok, foglalkozások útján mutatták be a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának és Kommunikációs Osztályának munkatársai a tudatállapot-módosító szerek hatásait, veszélyeit. A bűnmegelőzési szakemberek pódiumbeszélgetéssel, interaktív színdarabbal, valós rendőri intézkedésen alapuló beszámolóval, egy kamasz tragédiáját feldolgozó dokumentumfilm-elemzésével hozták közel a célcsoporthoz a szerfogyasztás problémáját, a kábítószerek romboló hatása mellett fókuszba került a túlzásba vitt italozásban rejlő potenciális veszély is. Különleges, gyakorlatias kitekintést nyújtott a rendezvény azon része, amikor a bódult, ittas állapotot, mint a közlekedésre gyakorolt behatást is megvizsgálták; a résztvevőknek az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával és a BRFK balesetmegelőzési munkatársainak segítségével autó – és motorvezetési célú szimulátorokat, alkoholszondát lehetett kipróbálni, majd az észlelést torzító, befolyásoló szemüvegben ügyességi pályát is teljesíthetett az egésznapos rendezvényre ellátogató több mint hétszáz főnyi diákság kísérletezőkedvű része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában