Hulladékkal volt tele az udvar

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki illegális autóbontót működtetett városbeli lakóingatlanán.

delmagyar.hu

A fotók a rendőrségi szemlekor készültek.

A vádirat szerint a vádlott házában a nyomozó hatóság 2021. április 1. napján szemlét tartott, miután bejelentés érkezett arról, hogy az ingatlanon nagy mennyiségű hulladékot található. Az intézkedés során a telken 15 köbméternyi szemetet, közte bontott gépjárműalkatrészeket, ruházati és építési hulladékot, elektronikai és más hulladékot találtak. Emellett az udvaron 5 segédmotor, 2 elektromos kerékpár valamint két személygépkocsi is volt, egyik már félbevágott állapotban. 

A fotók a rendőrségi szemlekor készültek.

A férfi hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezett, annak ellenére, hogy a jogszabály szerint hulladékot gyűjteni csak hulladékgazdálkodásra feljogosító engedély birtokában lehet. A vádlott által felhalmozott tárgyak többsége veszélyes hulladéknak minősül, a járművekből kiszivárgó fáradtolaj a talajt is talajcserét igénylő módon, nagymértékben beszennyezte.

Vádiratában az ügyészség a férfi terhére rótta azt is, hogy a rendőrségi szemlekor nála lefoglalt járműveket a tiltás ellenére utóbb értékesítette.

A vádlottat járási ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével, környezetkárosítás bűntettével valamint zártörés bűntettével vádolja. A terhelt bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában