A Szegedi Fegyház és Börtönben tölti büntetését a 1990-es évek gyilkológépe

A hazai börtönökben több mint 18 ezer elítélt tölti büntetését. A rabok napközben dolgoznak, tanulnak, és különböző közösségi foglalkozásokon vesznek részt. Úgy tudjuk, hogy Magda Marinko, az 1990-es évek gyilkológépe ma szegedi cellájában rajzolgat, és ismeretterjesztő könyveket olvas.

Delmagyar.hu

Illusztráció: Karnok Csaba

A legfrissebb adatok szerint Magyarországon jelenleg összesen 18 629 személy tölti börtönbüntetését valamelyik bv. intézetben

 – tudta meg az Index a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától (BvOP).

A legszigorúbb rezsim a tényleges életfogytiglanra ítéltekre vonatkozik: jelenleg 23 személy tölti büntetését hosszúidős speciális részlegen (HSR). Ilyen egyszemélyes zárkában van az egykori gyilkológép, Magda Marinko is, aki jelenleg a Szegedi Fegyház és Börtön lakója. Marinko nem találkozhat senkivel, napjait rajzolással és olvasással tölti. 

– írja az Index.

Rab, aki főz, és verseket tanul
A BvOP tájékoztatása szerint a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek létszáma 77 fő, ebből 73 jogerős, négy személy még nem jogerős ítélettel kezdte meg szabadságvesztését. A tényleges életfogytiglanra ítélt rabok nagy része, mintegy 30 fő a szegedi Csillag börtönben tölti büntetését. Egyikük nemrég nyilatkozott az Indexnek, és elmondta, gyakran beszél a családjával Skype-on, hetente főz magának, és verseket tanul a zárkájában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában