Szegedig jöttek a migránsok

Suki Zoltán

Illusztráció: Karnok Csaba

Összesen 379 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök vasárnap az országban – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 11 csoportban 338 határsértőt találtak Ásotthalmon, Domaszéken, Mórahalmon és Szegeden. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében most 24 migránst kaptak el, de találtak illegális bevándorlókat Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Nógrád vármegyében, valamint Budapesten is.

Ugyancsak vasárnap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 150 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a magyar határt.

Közben pedig ismét embercsempészek miatt kellett akcióba lépniük a rendőröknek. Vasárnap 13 óra előtt nem sokkal Mórahalmon állítottak meg egy magyar rendszámú autót, amit egy román férfi vezetett, akinek volt egy szintén román társa. Az egyik embercsempész el akart menekülni a rendőrök elől, de gyorsan elkapták. A férfiak 16 külföldivel indultak volna Nyugat-Európa felé.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban papírokat a rendőrök most sem találtak egyiküknél sem. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában