Több embercsempész bukott le Csongrád-Csanádban

Embercsempészés miatt 10 ember ellen indult büntetőeljárás szombaton hazánkban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében szerb, svéd, román és magyar embercsempészeket állítottak elő.

Munkatársunktól

Embercsempészt és migránsokat is fogtak. Archív fotó: Karnok Csaba

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 319 határsértőt tartóztattak fel és 70 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte vasárnap az ORFK. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 13 esetben összesen 284 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Röszke, Ruzsa és Zákányszék közigazgatási területén. Ezen felül 3 esetben összesen 65 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. A számok valamelyest emelkedést mutatnak, tegnap ugyanis azt írtuk, hogy pénteken 221 határsértőt tartóztattak fel vármegyénkben.

Az ORFK azt is közölte, hogy Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 7 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 3, embercsempészése miatt 10 ember ellen indult büntetőeljárás. Embercsempészeket Csongrád-Csanádban is fogtak, méghozzá szerb, svéd, román és magyar állampolgárokat.

A rendőrök Mórahalom közigazgatási területén szombaton hajnali egy óra előtt egy szerb honosságú személygépkocsit és szerb állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. Az autóban a sofőrön kívül 10 illegális migráns utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották. Fél 10 körül Zákányszék közigazgatási területén egy magyar honosságú kisbuszt is ellenőriztek, amelyet egy svéd állampolgár vezetett. A járműben – rajta kívül – 5 fő, magát szír és 11 fő magát török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Mórahalom közigazgatási területén délután fél négykor a járőrök egy román honosságú személygépkocsit is ellenőriztek, azt egy román férfi vezette. A járműben utasként 16, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. Végül pedig fél öt körül Ásotthalom közigazgatási területén ellenőriztek egy magyar honosságú kisbuszt és annak magyar állampolgárságú vezetőjét a rendőrök. Abban a gépkocsiban 26, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a sofőrökkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában