Ásotthalmon bukott le egy embercsempész

Suki Zoltán

A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 255 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Forrás: police.hu

Összesen 431 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban hétfőn

 – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 12 csoportban 323 határsértőt találtak Ásotthalmon, Deszken, Mórahalmon, Röszkén és Ruzsán. A szomszédos Bács-Kiskunban most 45 migránst találtak, de fogtak el illegális bevándorlókat Győr-Moson-Sopron, Pest és Komárom-Esztergom vármegyében is. A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 255 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

És a hétfői nap sem múlt el anélkül, hogy embercsempészt fogtak volna el. A rendőrök Ásotthalmon, az 55-ös számú főúton állítottak meg egy magyar rendszámú személygépkocsit és annak georgiai állampolgárságú vezetőjét. A járműben 6 külföldit találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban – ahogy máskor – papírokat most sem tudtak mutatni a rendőröknek. Ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempész ellen eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában