Három embercsempészt kaptak el

Ásotthalmon kettő, Zákányszéken pedig egy embercsempészt fogtak el a rendőrök vasárnap. Ugyanaznap összesen 329 határsértőt találtak az országban.

Suki Zoltán

Illusztráció: Karnok Csaba

Vasárnap összesen 329 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 14 csoportban 298 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon, Röszkén és Zákányszéken. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében pedig 4 csoportban 12 migránsra bukkantak.

Ugyancsak vasárnap a határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 3, a Csongrád-Csanádin pedig 83 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Ismét lebukott több embercsempész is. A járőrök először Ásotthalmon ellenőriztek egy román férfi által vezetett, magyar rendszámú gépkocsit. A járműben 15 migránst találtak. Nem sokkal később Zákányszéknél állítottak meg egy cseh rendszámú mikrobuszt, amit egy ukrán férfi vezetett. Ő 20 illegális bevándorlót akart Nyugat-Európába csempészni.

Még aznap ismét Ásotthalmon kellett akcióba lépniük a rendőröknek. Akkor egy német rendszámú autót állítottak meg. Ezt a kocsit is egy ukrán férfi vezette, 5 illegális bevándorlót fuvarozott. A teljes hétvégén a rendőrök 1008 határsértővel szemben intézkedtek. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 346, szombaton 324, vasárnap pedig a már említett 329 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel. Az elmúlt héten összesen 2589 határsértőt tartóztattak föl az országban. A megelőző héten – július 24-től 30-ig – a feltartóztatottak száma 2646 volt. Embercsempészés miatt 22 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában