Új fejlemény a tömörkényi kisfiú halála kapcsán

Nem a kutyalánc, hanem kutyaharapás okozta három hete az egyéves kisfiú halálát a Csongrád megyei Tömörkényben – ezt mondta ma a Híradónak a boncolási jegyzőkönyvre hivatkozva a kisfiú nagymamája. A gyerek holttestét az édesanyja találta meg az udvaron, a kutyák mellett. A nő azóta elköltözött, az anyósa szerint a kihallgatásán sem jelent meg.

Delmagyar.hu

Fotó: Török János

A redőnyök leeresztve, a kapu zárva, a gaz fölverte az udvart – elhagyatottnak tűnik a tömörkényi ház, ahol a tragédia történt. Az édesanya találta meg három hete egyéves kisfia holttestét az udvaron, a kutyák mellett. A tragédia másnapján, délelőtt, még láncra kötött kutyák voltak hátul az udvarban. Ma megszólalt a Híradónak a kisfiú szemközt lakó nagymamája.

A kutyákat elvitték. A hatósági állatorvos az elvitte őket. Ugye, hogy megtörtént a baj, és akkor másnap délután vitték el őket. Még ezt is én furcsállom, mert első körben azt mondták, hogy nem volt rajta kutyaharapás, a kisgyereken.

Az első, azóta sem cáfolt információnk szerint, miközben az anya a szobában aludt, a kisfiú valahogy kijutott az udvarra, és az egyik kutya lánca a nyakára tekeredett, ez okozta a halálát. A család azóta megkapta a boncolási jegyzőkönyvet.

Annyi, hogy fulladásos halál, kutyaharapás által. Ennyit tudunk a boncolási jegyzőkönyvből, amit kaptunk. Csak ennyi volt ráírva, ennél több nem.

A nagymama azt mondja, a rendőrök nem árultak el nekik többet. A fia azóta hozzá költözött, a tragédia miatt a közelébe sem megy a háznak, ahonnan egyik napról a másikra a felesége is szó nélkül elment.

Annyit tudunk, hogy állítólag a kihallgatáson nem jelent meg. Én nem tudom megérteni. Amit a temetésen is csinált, nekem nagyon furcsa. Ott álltunk, és ő csak a vége fele kezdett el sírni. De az is olyan volt, mintha erőltetett lett volna. Nekem az se volt őszinte sírás.

Az apa és a nagymama korábban azt mondták a Híradónak, hogy az anya a tragédia előtt sem nagyon törődött a kicsivel, többnyire az ágyban fekve nyomkodta a telefonját. Úgy tudjuk, a nő először a szüleihez ment, ahonnan rövidesen Heves megyébe költözött, most is ott él. A rendőrség nem nyilatkozik arra hivatkozva, hogy még tart a nyomozás, ami gondatlan emberölés miatt indult.

Olvasható az RTL.HU oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában