Édesanyja bent aludt, míg Danika az udvaron haldoklott

Szörnyű baleset történt kedden reggel Tömörkényen. Az egyéves Danika eddig tisztázatlan körülmények között házuk udvarán olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. Édesanyja közben a házban aludt. A rendőrségi vizsgálat lezárultáig egyelőre a kisfiú édesapja is csak találgatni tud, mi történhetett.

Arany T. János

Itt történt a tragédia. Az udvaron találtak rá a kis Danika holttestére. Fotó: Török János

Mint azt a rendőrségi közlemény alapján megírtuk, halott gyermeket találtak egy tömörkényi ház udvarán. A rendőrségre 2023. július 18-án délelőtt érkezett bejelentés, hogy egy tömörkényi ház udvarán holtan találtak egy gyermeket. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói gondatlan emberölés gyanúja miatt nyomoznak, vizsgálják a haláleset körülményeit.

Fotó: Török János

Az áldozat, a kis Danika július 10-én ünnepelte egyéves születésnapját. A tragédia másnapján, 19-én délelőtt édesapja megmutatta nekünk, hol történt az eset. Danika volt az első és egyetlen gyermekük. A fiatalember azt kérte, ne írjuk le se az ő, se a párja nevét. Az édesapa elmondta, hogy, korábban is előfordult, hogy amikor a kisfiú az édeasnyjával volt és  reggel felébredt, őt kereste. Valószínűleg ez történhetett kedden reggel is. Az apa dolgozni ment, az anya aludt, Danika mászkálni kezdett és valahogy sikerült kinyitnia az ajtót. Hogy ezután pontosan mi történt, azt senki sem tudja.

Fotó: Török János

Danika édesapja azt mondta, párjával gyakoriak voltak a viták, mert a 22 éves nő teljesen elhanyagolta a kicsit. Gyermeke elvesztése egyáltalán nem viselte meg. A történtek után a férfi szakított a nővel.

A fiatalember határozottan cáfolta a sajtóban megjelent értesülést, hogy a kisfiúra rátekeredett a kutya lánca és az fojtotta volna meg. A kutyák láncát a rendőrök mégis magukkal vitték. Szerdán délelőtt a két német juhászkutya távolabb, a kert végében hevert egy-egy fához kötve. Korábban a kutyák közvetlen a házhoz vezető lépcső elé voltak kikötve. Valószínű, hogy kedden reggel véletlenül fellökték a kicsit, mert az édesapja azt mondta, hogy beüdhette a fejét. Azt is hozzátette, a konyhában vérnyomokat találtak, elképzelhető, hogy ott sérült meg Danika, akinek a hasán is találtak egy sebet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában