Szeged

2023.09.29. 09:01

Másra kente a lopást

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki miután elkapták egy lopott biciklivel, azt vallotta, hogy azt mástól kapta.

Delmagyar.hu

Illusztráció.

Fotó: Fehér Gábor

A vádirat szerint a férfi tavaly júniusban ellopott egy szegedi trolibuszmegállónál lezárt kerékpárt, majd azzal elkerekezett. A sértett feljelentése alapján a lopás miatt büntetőeljárás indult. Ennek során nyomozó hatóság tanúként hallgatta ki a vádlottat. Ő a hamis tanúzásra vonatkozó figyelmeztetést követően azt mondta a nyomozóknak, hogy a biciklit egy ismerősétől kapta, majd ezt a személyt fényképről be is azonosította. Csak miután már őrizetbe vették a beazonosított férfit, és szembesítésükre került sor, a vádlott csak akkor ismerte be, hogy azért tett valótlan állítást vallomásában, mert haragudott az illetőre.

A járási ügyészség a vádlottat büntetőeljárásban elkövetett hamis tanúzás bűntettével vádolja, egyben indítványozta, hogy az ügyet egyesítsék a vádlottal szemben a kerékpárlopás miatt már a bíróság előtt folyamatban lévő büntetőeljáráshoz.

A terhelt bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában