A 94 éves férfi a vásárhelyi nyugdíjas lakóparkban élt

2023.09.05. 20:32

Napokkal a halála után találták meg az idős bácsi holttestét

Meghalt egy 94 éves bácsi Hódmezővásárhelyen, a nyugdíjas lakóparkban. A férfit csak 3 nappal a halála után találták meg. Márki-Zay Péter a kedd esti videójában bejelentette, ezentúl mindennap ránéznek az idősekre. A polgármester szerint a 20 évvel ezelőtti szabályok a hibásak a sajnálatos halálesetért. A lakóparkban élők a sokmilliós egyszeri belépési díj mellett egyébként magas összegű bérleti díjat és havi 26500 forintos szolgáltatási díjat is fizetnek.

Kovács Erika

Napokig hevert a holttest a nyugdíjas lakópark egyik lakásában. Fotó: Kovács Erika

Hatalmas a felháborodás a nyugdíjas lakóparkban, ami az elmúlt időszakban inkább csak a botrányokkal került az újságba, az irreális, 100 százalékkal megemelt belépési díjjal, hogy 1 éven keresztül senki nem jelentkezett a 8 üres lakásba, most pedig a több nap után felfedezett holttesttel. Márki-Zay Péter 6 perces videóban mentegetőzött, szerinte ez rendszerhiba, nem az ő saruk.

Kivizsgáltuk, hogy mi történt és ez hogyan lehetséges. Azt találtuk, hogy a 20 éve működő lakóparkban eddig semmilyen automatizmus nem működött arra, hogy mindennap ellenőrizzék az ottlakók állapotát, hogylétét. A nyugdíjas lakópark egyébként nem idősek otthona, nem egészségügyi intézmény, egy zárt lakóközösség, ahol magukat ellátni képes idősek és akár fiatal nyugdíjasok lakhatnak, akik nem rendszeres gondozásra szoruló emberek 

– mondta Márki-Zay Péter. A polgármester bejelentette, a sajnálatos haláleset miatt 3 intézkedést tesznek.

Szeptember 15-től új vezetője lesz a lakóparknak, akinek az első számú feladata lesz, hogy a jelenleg is működő, 24 órás nővéri szolgálatnak azt a feladatot adja, hogy mindennap mindenkire nézzenek rá. Kiterjesztjük az időskori távfelügyeleti riasztórendszert is, az időskori gondosóra programot

 – közölte.

A lakóktól úgy tudjuk, nem igaz, hogy soha senki nem nézett naponta rájuk, ez korábban, még Hajdúné idejében – a lakópark egy korábbi vezetője –, mindig megtörtént. Azt is elmondták, hogy nem a mostani eset miatt lesz vezetőcsere, mert a hamarosan anyai örömök elé néző jelenlegi vezető már több mint egy hete bemutatta az új vezetőt, egy algyői férfit.

A lakóktól úgy tudjuk, az elmúlt egy hétben nem a 94 éves bácsi esete volt az egyetlen. Pár napja egy 81 éves férfi is meghalt, órákkal a halála után a privát gondozói találtak rá, nem pedig a lakópark dolgozói.

Lapunk késő délután a nyugdíjas lakóparkot működtető HMSZ Zrt. vezérigazgatójának is eljuttatott a felelősséggel kapcsolatban több kérdést, ha választ kapunk, közöljük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában