Többszáz euróért fuvarozzák a migránsokat

Csaknem 500 határsértőt találtak a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében egy nap alatt. De találtak illegális bevándorlókat Borsod-Abaúj-Zemplén és Komárom-Esztergom vármegyében is.

Suki Zoltán

ILUSZTRÁCIÓ: Vémi Zoltán

Összesen 566 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban csütörtökön – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében, 13 csoportban 494 határsértőt találtak Röszkén. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében, ezúttal 40 határsértőt tartóztattak fel Balotaszálláson. De találtak illegális bevándorlókat Borsod-Abaúj-Zemplén és Komárom-Esztergom vármegyében is. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

A szerbiai Pannon RTV pedig arról számolt be, hogy az Észak-Bácskát sújtó migránsválság legnagyobb haszonélvezői a taxisok. Azt írták honlapjukon, hogy Szabadkán például a befogadóközponttól az erdősávig, a magyar határkerítésig, illetve az illegális migránstáborokig járnak a taxik. De ha éppen a migránsok bevásárolni mennek, akkor a legközelebbi bevásárlóközpontig, ott meg is várja őket a taxi, és vissza is viszi őket a befogadóközpontba, vagy pedig az erdőbe.

A fuvardíj nagyjából 50 euró. Szabadka és Zombor között vagy Zombortól Szabadkáig a zombori taxisok általában 120-tól 150 eurót kérnek egy-egy fuvarért. Belgrádból már magasabb a tarifa, 200-300 euróért hordják a migránsokat a fővárosból a szabadkai befogadóközpontig vagy az erdőkig. Ha pedig a migránsokat elviszik a dél-szerbiai presevói befogadóközpontba, akkor onnan a visszaút nagyjából 500-600 euróba kerül egy-egy fuvar esetében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában