Helyi kék hírek

2023.10.05. 13:08

Csapatzászlót kapott a 4. Területvédelmi Ezred – Galéria

Idén január 1-én alakult meg az MH 4. Területvédelmi Ezred. Nekik adományozott most csapatzászlót a köztársasági elnök. A zászlót a szegedi dómban adta át a köztársasági elnök főhadsegédje.

Suki Zoltán

Kun-Szabó István vezérőrnagy, Magyarország Köztársasági Elnökének főhadsegédje adta át csütörtökön a szegedi dómban azt a csapatzászlót, amit Novák Katalin adományozott az MH 4. Területvédelmi Ezrednek. Az eseményen Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium helyettes elmondta, hogy a magyar haderő fejlesztése és felkészítése intenzív és folyamatos.

A haderőfejlesztés ugyanakkor nem csupán technikai eszközfejlesztésből áll. Része a személyi állomány fejlesztése is. A 2017-ben létrehozott önkéntes tartalékos rendszer ma már a Magyar Honvédség nélkülözhetetlen része

 – fogalmazott.

Czermann János hozzátette, hogy a területvédelmi rendszer lehetővé teszi azt is, hogy az is védhesse katonaként a hazáját, aki nem szeretné feladni a polgári életben végzett munkáját. A csapatzászlóról elmondta, hogy az évszázadok óta a katonai becsület és helytállás szimbóluma, és a hűségre emlékeztet.

Huszár Ferenc az MH 4. Területvédelmi Ezred ezredparancsnoka pedig arról beszélt, hogy 2017 óta nagyon sokat fejlődött az önkéntes katonai rendszer, főképpen a területvédelemben. Elmondta, hogy amit idáig elértek, az közös munka volt, mindenki beletette a szaktudását, szorgalmát és erejét.

Beszélt arról is, hogy most van igazán szükség az összetartásra. 

A minket körülvevő világ egyre kiszámíthatatlanabb, összetettebb. Ezt a helyzetet pedig csak közösen lehet kezelni. Parancsokként mindent megteszek, hogy az ezred egyre jelentősebb értéket képviseljen a honvédéségen belül

 – tette hozzá.

Az MH 4. Területvédelmi Ezred január 1-jén az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredből kiválva alakult meg. A parancsnokság Szegeden van, viszont az ezredhez tartozik még a Bács-Kiskun vármegyei 38. Merász Mihály Területvédelmi Zászlóalj, a Csongrád-Csanádi 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj és a békési 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában