Szegedi hírek

2024.05.21. 09:03

A szegedi erdészeti iskola két diákja is a balesetet szenvedett motorcsónakon utazott (VIDEÓ)

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba

Firssítés: A tragédia előtt fél órával kérték meg az egyik áldozat kezét, Bogi ismerősének azt mondta telefonban, hogy soha nem volt ilyen boldog.

A 20 év körüli Bolgárka az egyik áldozat. Rengetegen szerették, egyik ismerőse megtörten beszélt róla a Tényeknek. Ő nagyjából fél órával a tragédia előtt hívta telefonon Boglárkát. Azt írta, a lány barátja a végzetes ütközés napján, a baleset előtt kérte meg a kezét, Bogi nagyon boldog volt.

Korábban írtuk:
Reggel nyolckor megemlékezéssel kezdődött a tanítás a szegedi Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban. Az iskola két diákja is azon a hajón utazott, ami a hétvégén balesetet szenvedett. 

Szombat késő este súlyos hajóbaleset történt Verőcénél a Dunán. Összeütközött egy szállodahajó egy kisebb motorossal, amelynek utasai a vízbe estek. A kishajóban nyolcan voltak, közülük ketten meghaltak, két holttestet szinte azonnal meg is találtak, öten eltűntek és egyelőre nincs információ róluk. A bajba jutott motorcsónakon fiatalok utaztak, tizennyolc és negyven év közöttiek, akik bulizni voltak: egy fesztiválról indultak haza, Dunakeszi környékéről. 

Varga Mártont a rendőrség eltűntként keresi. A dévaványai fiatalembert nemrég mutattuk be lapunkban, idén ő kapta az iskolája névadójáról elnevezett elismerést. A Kiss Ferenc-díjat mindig az a diák kapja, akit az oktatói testület az év legkiemelkedőbb tanulójának tart. Az egyik áldozat, akinek a holttestét megtalálták, Márton barátnője volt. A fiatalok a közös jövőjüket tervezték.

Az iskola vezetősége nem kívánt nyilatkozni, közleményt juttattak el szerkesztőségünkhöz: 

Az Alföldi  ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum sajnálattal tájékoztatja az iskola volt tanárait, diákjait, hozzátartozóikat, hogy iskolánk tanulói érintettek a verőcei vízi balesetben. A 13. osztályos Boglárkát a szülők azonosították, elhunyt.

Iskolánk idei Kiss Ferenc -díjasa  Varga Márton 13. osztályos tanuló eltűntként szerepel a keresési listákon.

Kérjük az érdeklődőket és a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben tanulóink, munkatársaink és a tanulók rokonságának érzelmeit, érzéseit! 

Együttérzésünket fejezzük ki a családoknak!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában