Domaszéknél bukott le az embercsempész

Suki Zoltán

Illusztráció: police.hu

Összesen 619 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban szombaton – tájékoztatott vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 17 csoportban 494 határsértőt találtak Ásotthalmon, Domaszéken, Mórahalmon, Öttömösön és Röszkén. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 55 határsértőre bukkantak, de találtak migránsokat Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Vas vármegyében is.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 336 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen.

Domaszéknél pedig egy embercsempész is lebukott. A rendőrök egy román autót állítottak meg. A szintén román sofőr 16 külföldivel indult volna Nyugat-Európa felé.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor indiai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában