Helyi kék hírek

2023.10.02. 14:00

Új polgárőr egyesület alakult Szegeden

Olyan sokan költöztek ki mostanában Subasára és Sziksóstóra, hogy a helyeik alakítottak egy polgárőr-egyesületet. Így tudnak figyelni a már korábban ott élőkre és az új lakókra, akik nagy része egyébként fiatal, gyerekes pár.

Suki Zoltán

A helyiekre vigyáznak az egyesület tagjai. A képen nem szerepel mindenki. Fotó: Subasa, Sziksóstó, Öreghegy Polgárőr Egyesület

Virágh László vezetésével hivatalosan is megalakult a Subasa, Sziksóstó, Öreghegy Polgárőr Egyesület. A szervezet elnöke lapunknak azt mondta, hogy mostanában olyan sokan költöztek a környékre, hogy megérett a helyzet egy polgárőr-egyesület alakítására.

– Rengeteg kisgyermekes fiatal költözött Subasára, Sziksóstóra és Öreghegyre, de idősebb lakókból is akad bőven. Viszont mostanában nem túl biztonságos világban élünk, ezért gondoltuk, hogy megalakítjuk az egyesületet, hogy tudjuk figyelni, és vigyázni a helyiekre

 – tette hozzá Virágh László.

Az egyesületnek, amit Mihálffy Béla országgyűlési és Ruzsa Roland önkormányzati képviselő is támogat, jelenleg tíz állandó tagja van, közülük kettő nő. Van köztük vállalkozó, kamionsofőr, elektroműszerész, sőt, még egy nyugdíjas buszvezető is.

Még nagyon az elején vannak a dolgoknak, de már elkezdték a munkát, vagyis a járőrözést. A csapat öt tagja rövidesen elvégez egy elsősegélynyújtó tanfolyamot, ahol azt is megtanulják, hogy hogyan kell valakit újraéleszteni. Ha baj történne, már a mentők kiérkezése előtt elkezdhetnek segíteni a rosszul lett, vagy balesetet szenvedett embereken.

Az egyesület alapfelszerelése már megvan, de mindenképpen szeretnének a közeljövőben egy saját autót vásárolni, illetve egy éjjellátó készülékre is szükségük lenne, hogy éjszaka is tudjanak dolgozni. Erre pályázati lehetőségek vannak az Országos Polgárőr Szövetségnél.

Ha pedig mindezek meglesznek, a tervek szerint megszervezik a Subasa, Sziksóstó, Öreghegy Polgárőr Egyesület Ifjúsági Tagozatát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában