Helyi kék hírek

2023.11.09. 16:20

Működik a szerb migránsakció

Suki Zoltán

ILLUSZTRÁCIÓ: police.hu

Megrémisztette az illegális bevándorlókat a szerb hatóságok már több mint egy hete tartó akciója a határ mentén. Erre abból lehet következtetni, hogy a magyar rendőrség csütörtökön nem adott ki határrendészeti összesítőt, és amikor megkérdeztük, hogy miért nem, azt válaszolták, hogy szerdán „nem történt olyan esemény, ami ezt indokolná.” Vagyis aznap nem találtak illegális bevándorlókat Magyarországon.

Eközben a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke a Pannon RTV műsorában beszélt a migrációról. Kovács Elvira azt mondta, hogy Brüsszelnek konkrét megoldásokat kell kínálnia az égető problémákra, mint amilyenek a háború, vagy a migránsválság. A bővítés terén az uniónak észszerűbben kellene értékelnie mindazt, amit Szerbia megtett a csatlakozás érdekében. A VMSZ választási programjában az unió jövője, a szuverenitás és a migránsválság kezelése kiemelt témaként szerepel. A párt azért száll síkra, hogy a végrehajtott reformok előrehaladását igazságosabban értékeljék, a csatlakozási folyamatot gyorsítsák fel és tegyék kiszámíthatóvá.

A szerb rendvédelmi hatóságok pedig továbbra is a határ közelében vannak, és sorra számolják fel a migránstáborokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában