Helyi kék hírek

2023.12.18. 10:07

Banki ügyintézőnek adták ki magukat és csaltak ki milliókat

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a két ukrán férfinak, akik távoli elérést biztosító szolgáltatást telepítve a sértettek gépeire tízmilliókat csaltak ki.

Delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2023. június és december között telefonon kereste meg a sértetteket és magukat banki ügyintézőnek kiadva távoli elérést biztosító programot telepítettek a számítógépeikre. A program segítségével az eddigi adatok szerint 5 sértett bankszámlájáról mintegy 52 millió forintot utaltak át jogtalanul az általuk felkért személyek által nyitott különböző számlákra, majd onnan a pénzt felvették.

A gyanúsítottakkal és részben ismert, részben még ismeretlen bűntársaikkal szemben üzletszerűen elkövetett csalás és pénzmosás bűntette miatt indult nyomozás.

A főügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásnak egy hónapra történő elrendelését. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva mindkét férfi letartóztatását elrendelte. – írja satjóközleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában