Felgyújtotta a melléképületet és akadályozta az oltást

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki volt élettársán akart bosszút állni és még az oltást is megpróbálta megakadályozni.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a nő és a férfi közötti élettársi kapcsolat megszakadt 2022.  szeptemberében, ami miatt a vádlottnak el kellett hagynia a Szeged közeli település addig közösen lakott ingatlanát. A vádlott 2022. október 11. napjának éjjelén a házhoz visszament azt sejtve, hogy a férfi más nőkkel tart kapcsolatot. Miután erről meggyőződött egy benzinkúton gázolajat vett, majd az ingatlanhoz visszatérve a fa melléképület bejáratának környékét a gázolajjal körbe locsolta és meggyújtotta.

Azért, hogy az oltást megakadályozza a vádlott a kerti szivattyúhoz tartozó slagot elvágta, majd a helyszínről elment. A sértettet a szomszédok értesítették, hogy ég a melléképület, akik segítségével vödrökkel a férfi a tüzet eloltotta. A vádlott cselekménye folytán a főépület vakolatának egy része is megégett, azonban a tűz nem volt alkalmas arra, hogy a főépületre vagy más házakra is átterjedjen. A vádlott cselekménye miatt a melléképület egy része a benne levő ingóságokkal leégett, amellyel a sértettnek 525 ezer forint kárt okozott.

A járási ügyészség a vádlottat rongálás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában