Helyi kék hírek

2024.02.06. 15:40

Több mint négyszáz telefont loptak el Szegeden

Összesen 428 mobiltelefont, táblagépet valamint sim-kártyát szeretnének előkeríteni a szegedi rendőrök. Legalábbis ennyi eszköz szerepel azon a listán amit a Szeged Rendőrkapitányság közölt a rendőrség hivatalos honlapján. Egy 2018-ban eltűnt telefonról azt sem tudni milyen márkájú.

Suki Zoltán

Kevés az esély rá, hogy előkerüljön a lopott mobiltelefon. Fotó: Hegedűs Márk/MW

Nem biztos, hogy mindenki tudja, de a rendőrség nem csak bűnözőket, vagy eltűnt embereket keres, hanem akár növényeket is kitehetnek a körözési listára. Jó hír, hogy lopott növényt nem keresnek Szegeden, viszont a mobiltelefon, okosóra, és okoseszköz fül alatt egészen pontosan 428 készülék szerepel. Az egyik első bejegyzés 2018-as. Akkor november 18-án jelentette valaki, hogy eltűnt a telefonja. És egyben ez is az egyik legérdekesebb körözés is, mert a telefon márkáját nem tudták megnevezni. Vagyis nem csak azt nem tudják, hogy hol van, hanem azt sem, hogy egyáltalán mit kellene keresni.

A telefonkörözéseket egyébként úgy rendelik el, hogy feltüntetik a készülékek gyári számát, ami alapján talán egyszer azonosítani tudják az eltűnt készüléket.

Az országban egyébként jelenleg összesen 15 ezer 756 ellopott, vagy elveszett telefont keresnek a rendőrség weboldala szerint. Hogy mennyi az esély arra, hogy megtaláljanak néha egyet, azt nem tudni, de annyi biztos, hogy a lopott telefonok előkerítése nem a legfontosabb feladata a rendőrségnek.

És, ha már a körözéseknél tartunk, megnéztük, hogy mennyi fegyverről nem lehet tudni, hogy hova lett Szegedről. Nem valami biztató, de összesen hat fegyverkörözést adott ki a rendőrkapitányság. Van köztük egy sörétes, és három golyós lőfegyver, ezek minden bizonnyal vadászpuskák. De akad egy gázriasztófegyver és egy pisztoly is.

Ha pedig valami csoda folytán elkapnának egy fegyver-, vagy telefontolvajt, annak lopás miatt kell majd felelnie. A lopás az elkövetési értéktől és egyéb minősítő körülményektől függően minősül vétségnek, vagy bűntettnek, ennek megfelelően változik a büntetési tétele is. Ha valaki kisebb értékben lop, megúszhatja egy évvel is, de ha nagyobb értékben, és esetleg bűnszervezetben, akkor akár tíz évre is börtönbe küldhetik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában