Csak Csongrád-Csanádban találtak migránsokat

Röszkén és Szegeden találtak illegális bevándorlókat a rendőrök szombaton. És ismét kiderült, hogy a migráció nemcsak Európa problémája.

Suki Zoltán

A határzárhoz kísérték az illegális bevándorlókat. Fotó: Rendőrség

Összesen 17 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szombaton az országban

 – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Az összes migránst Csongrád-Csanád vármegyében, Szegeden és Röszkén találták. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán, palesztin és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az M1 híradója pedig arról számolt be, hogy közmunkára kötelezték a migránsokat a németországi Türingia tartomány egyik járásában. Azoktól, akik nem hajlandók munkába állni, megvonják a juttatásokat, ami havonta akár 180 euró, vagyis több mint 70 ezer forint is lehet.

A járások szövetsége eközben követeli, hogy országszerte minden menedékkérő számára tegyék kötelezővé a munkavégzést.

A járások szövetsége egyébként úgy vélekedik, hogy a migránsokat a közmunka megindíthatja az integráció útján. Németországban is beszélnek már arról, hogy a migránsoknak vissza kell adni valamit a német társadalomnak azokból a kedvezményekből, amiket élveznek

 – fogalmazott Noll Katalin, a közmédia berlini tudósítója.

Ismét kiderült, hogy az illegális bevándorlás nemcsak Európa problémája. Az M1 Híradójában hangzott el az is, hogy Joe Biden és Donald Trump is a texasi–mexikói határon tájékozódott a migrációs helyzetről. A jelenlegi és a volt amerikai elnök egymástól több száz kilométerre tartott szemlét. Donald Trump azt mondta, az elmúlt három évben a migránsok lerohanták az országot és Joe Biden bűncselekményt követett el azzal, hogy beengedte őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában