Röszkén találtak egy migránst

Suki Zoltán

Fotó: police.hu

Kedden összesen egy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében, mégpedig Röszkén. A feltartóztatott illegális migráns ellenőrzésekor algériai állampolgárnak vallotta magát, azonban ezt semmivel sem tudta igazolni. A rendőrök így a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őt az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az illegális migránsok hátsó szándékkal érkeznek, szociális segélyt akarnak, de a horvát határ szent, a háborúban emberek haltak meg érte 

– ezt Zoran Milanovic horvát államfő írta közösségi oldalán. Az MTI szemléje szerint az államfő így folytatta: "Napjainkban Horvátország is szembesül a migráció problémájával. De ezek a migránsok nem olyanok, mint 2015-ben voltak, amikor humánus és nyitott, ugyanakkor elővigyázatos politikát folytattunk velük szemben, és kormányfőként magam is azt néztem, hogyan segítsünk ezeken az embereken, anélkül, hogy veszélybe sodornák országunkat". Szerinte meg kell védeni az üldöztetés, a háború, a népirtás elől menekülőket, de a mai migránsok nem ezek miatt menekülnek.

– Ezek az emberek illegálisan vannak itt, és így kell kezelni őket – vélekedett az államfő. Azt is írta, hogy "őszintének és könyörületesnek kell lennünk irányukban, de nem bolondnak".

A honvédő háborúban a megszálló szerb csapatok ellen emberek harcoltak és haltak meg a határok védelmében

 – tette hozzá. A bejegyzését pedig azzal zárta, hogy akiknek valóban szükségük van rá, azokon segíteni kell, de mindenekelőtt a horvát emberek biztonságát kell szem előtt tartani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában