Tiltott határátlépőt kaptak el

Suki Zoltán

Tiltott határátlépés miatt egy embert tartóztattak fel Magyarországon a rendőrök hétfőn – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Közben folyamatosan figyelik a rendőrök és a határvadászok a határt, akár a levegőből is.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy az illegális migráció okozta kihívásokról és az Európai Unió jövőjéről is szó volt Kövér László házelnök és Peter Pellegrini, a Szlovák Nemzeti Tanács elnökének budapesti megbeszélésén. Kövér László a találkozó után tett sajtónyilatkozatában kiemelte: az Európai Unió keretei közötti együttműködés rendkívül fontos kérdés.

– A migráció mellett ide tartozik az unió jövője is – mondta a magyar országgyűlés elnöke, aki szerint a bővítés területén hasonló elveket és célokat követ a két ország.

Hozzátette, hogy fel kell gyorsítani a délkelet-európai, csatlakozásra váró államok felvételét, mert szerinte „erkölcsileg teljesen vállalhatatlan és méltánytalan" az az elbánás, amiben az Európai Unió ezeket az államokat részesíti. Kövér László azt mondta: az Európai Unió szervezeti-szerződéses rendszerének átalakításában is hasonló érdekek és elvek mozgatják Magyarországot és Szlovákiát. Peter Pellegrini pedig arról beszélt, hogy ugyanaz az álláspontja a két országnak az illegális migráció elleni harcról és mindkét ország védi a schengeni határ rá eső részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában