Helyi kék hírek

2024.03.11. 15:00

Tíznél több migránst találtak

Suki Zoltán

Sokan próbáltak átjutni a határkerítésen.

Fotó: Havran Zoltán / Illusztráció

Összesen 15 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban vasárnap – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Bács-Kiskun vármegyében 3 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántón, Csongrád-Csanádban pedig 12 migránst találtak Ásotthalmon, Röszkén és Szegeden. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán, kínai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A teljes hétvégén 22 határsértővel szemben intézkedtek. Pénteken kettő, szombaton egy, vasárnap pedig a már említett 15 migránst tartóztatták fel. Emellett az ország belsejében elfogtak négy határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Ezt az eljárást akkor indítják el, ha az illegális bevándorló be tudja bizonyítani, hogy olyan országból jött, amelyikkel van Magyarországnak toloncegyezménye. Ezek egyébként Horvátország, Románia és Ukrajna.

Az elmúlt teljes héten 23 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – február 26-tól március 3-ig – pedig 35 migránst találtak.

Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak tíz határsértőt is, akik ellen ugyancsak idegenrendészeti eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában