Nem pihentek a vármegyei tűzoltók a hétvégén

Delmagyar.hu

Archív fotó: Kiss Annamarie/MW

Kigyulladt egy autó szombaton Szegeden, az Agyagos utcában. A szegedi tűzoltók hűtötték vissza a járművet, személyi sérülés nem történt.

Egy hektáron lángolt a nádas, füves terület szombaton Bordány külterületén. A ruzsai ás a szegedi hivatásos, valamint az üllési önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat.

Négyszáz négyzetméteren lángolt az avar vasárnap Szegeden, a Szőkefalvi-Nagy Béla utcában. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt eloltották a lángokat, a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben.

Tűz volt egy hódmezővásárhelyi szeméttelepen vasárnap délután. Ezer négyzetméteren lángolt a kommunális hulladék, a tüzet két város négy hivatásos tűzoltó egysége oltotta. A hódmezővásárhelyi és a makói tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, a munkálatokat egy munkagép is segítette. A tűzben személyi sérülés nem történt.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt Csongrád-Csanád vármegyében is egyre több szabadtéri tűzesethez riasztják a tűzoltókat.

A szabadtéri tüzek elkerülése érdekében tartsuk be a tűzvédelmi szabályokat. Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, a nádas és a tarló, a kerti munkálatok során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos.

Ahol a települési önkormányzat rendeletben engedélyezi a kerti zöldhulladék-égetést, ott csak a rendeletben meghatározott módon és időben végezhető az égetés. Amennyiben a települési önkormányzatnak nincs ilyen rendelete, ott tilos zöldhulladékot égetni. 

Olvasható a Katasztrófavédelem oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában