Röszkén kapták el a migránsokat

Suki Zoltán

Fotó: Havran Zoltán

Összesen 2 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök szombaton – tájékoztatott vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Mindkét illegális bevándorlót Csongrád-Csanád vármegyében, Röszkén találták.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Arról pedig már a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1 műsorában, hogy tavasszal jelentős a növekedés az illegális migrációban, és ez egyre fojtogatóbban hat a célországokra. Bakondi György azt mondta: Spanyolországban több száz százalékos az illegális migráció növekedése, az olasz partoknál szinte tűrhetetlen a helyzet, Ciprusra pedig Libanonból és Líbiából óriási tömegek érkeznek. Szerinte a görög szigeteken is van új jelenség: már nemcsak Törökország, hanem Tunézia, Marokkó, Líbia és Libanon felől is érkeznek nagy számban afrikaiak az országba.

Bakondi György emlékeztetett, hogy, az Európai Unió új szabályok életbe léptetésére készül, amelyek rögzítik a kötelező kvóták szerinti szétosztást egy általános és egy kritikus helyzetre, emellett táborok létrehozását is a külső határ menti országokban, így Magyarországon is.

KÉPALÁ:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában