Helyi kék hírek

2024.05.23. 11:21

4,5 millió forint bírságot fizetett egy szerb cigarettacsempész az ásotthalmi határon

Delmagyar.hu

Leadott dohány Több mint 4,5 millió forint bírságot fizetett egy szerb cigarettacsempész az ásotthalmi határon. A jogsértő az autónak és tartozékainak minden négyzetcentiméterét kihasználta arra, hogy elrejtse az 1.024 doboz cigarettát.

A szerb rendszámú személykocsi utasai úgy nyilatkoztak, hogy sem vámköteles, sem behozatali korlátozás alá eső termék nincsen náluk. A vámhatóság ellenőrzése azonban egészen más eredményt hozott. A pótkerék helyéről, a csomagtartóra szerelt tetőbox aljából, valamint a hátsó ülések mögül összesen 1.024 doboz koszovói zárjegyes cigaretta került elő.  A sofőr azt állította: időnként egy személyszállító cégnél dolgozik, most is utasokat fuvaroz, a több mint 1 millió forint értékű áru nem az övé.

 A dohánytermék adózott voltát nem tudta igazolni, így a pénzügyőrök lefoglalták a füstölnivalót, a sofőr a helyszínen 4.585.000 forint vámigazgatási bírságot fizetett.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában