Minden nap egy-egy emlék

2019.09.24. 19:19

90 éves Gábor Miklósné – korábbi főigazgatóját köszöntötte a mérnöki kar

A professzor beszélt az egykori főiskolai életről, többek között arról, hogy számára minden nap egy-egy emléket jelentett, voltak köztük jók és rosszak is.

H.E.

Gábor Miklósné, a mérnöki kar egykori főigazgatója 90 éves. Fotó: Kuklis István

Élelmiszermérnök generációk hadát képezte ki Gábor Miklósné az alatt az időszak alatt, amíg a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar jogelőd intézményének oktatója, majd később főigazgatója volt. Gábor Miklósné szeptember 24-én ünnepelte 90. születésnapját, ez alkalomból ünnepi kari tanácsülést tartottak a karon. A köszöntőket követően a professzor beszélt az egykori főiskolai életről, többek között arról, hogy számára minden nap egy-egy emléket jelentett, voltak köztük jók és rosszak is.

Gábor Miklósné, a mérnöki kar egykori főigazgatója 90 éves. Fotó: Kuklis István

– A 30 év alatt elértem, hogy az élelmiszeripari felsőfokú technikumnak legyen saját épülete és oktatói, akkor a nulláról indultunk, ma már több épülete és diákszállója is van a karnak – magyarázta. Az egykori főigazgató vegyészmérnökként végzett a budapesti műszaki egyetemen, megtudtuk vegyészként is dolgozott, mielőtt oktatni kezdett, így például Budapesten az édesipari központi laboratóriumban.

Egykori munkahelyén köszöntötte Gábor Miklósnét a kar jelenlegi dékánja, Bíró István és Szentgyörgyi Pál alpolgármester. Fotó: Kuklis István

Gábor Miklósnét születésnapja alkalmából köszöntötte a kar jelenlegi dékánja, Bíró István és Szentgyörgyi Pál alpolgármester. Véha Antal, az Élelmiszermérnöki Intézet vezetője dolgozott is együtt a professzorral, azt mesélte róla, hogy bár nagyon szigorú vizsgáztató hírében állt, a volt hallgatók nagy elismeréssel beszélnek róla.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában