Helyi közélet

2019.09.24. 13:51

Csődközelben a Tappancs tanya

Kétmillió forinttal kevesebb egyszázalékos felajánlást kapott idén a Tappancs Állatvédő Alapítvány, mint a korábbi években, ezzel nehéz helyzetbe került. Farkas Gabriella kuratóriumi vezető elmondta, ez az összeg jövő április közepéig elég.

Munkatársunktól

– Az elmúlt években azt ta­pasztaltuk, hogy az emberek egyre kevesebbet adakoznak, a költségeink viszont nőnek. Így jó ideje már sakkoznunk kell a kiadásokkal: tologatjuk magunk előtt a tartozásokat. Erre a helyzetre jött hideg zuhanyként a hír, hogy fő bevételi forrásunk, az adó egy százalékok összege idén összesen 22,3 millió forint. Első hallásra ez soknak tűnhet, de figyelembe véve, hogy ennek egyharmadát bér és járulék formájában visszafizetjük, a maradékot havi szintre lebontva már látható, hogy ez nem túl nagy összeg.

Csökkent az egyszázalékos felajánlások összege, veszélybe került több
száz állat ellátása. Fotó: TÖRÖK JÁNOS

Farkas Gabriella kiemelte: kol­­légái a bérminimum környé­kén keresnek, egy 10 éves, sokat futott autót használnak, és két éve nincs meleg víz az egyik épületben, azt áthordják minden alkalommal. – Nem tudjuk már tovább csökkenteni a kiadásokat, ha pedig kevesebb állatot fogadnánk be, feleslegesen állnának üresen a kennelek. Gyakorlatilag csak az emberek jóindulatára számíthatunk: hogy folytatni tudjuk a munkánkat, adományokból kell kipótolnunk a kiesett összeget. Ha ez nem sikerül, el kell kezdeni azon gondolkozni, mi legyen a tanyával, illetve az ott élő több száz kutyával és macskával – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában