Mindenki menjen el, aki tud!

2019.09.27. 09:57

Ingyenes szűrésekre várják a szegedieket

Péntek reggel megérkezett az az egészségügyi szűrőbusz a Dugonics tér és az Árpád tér sarkára, ami egy hónapon keresztül várja majd az érdeklődőket, akik különböző szűréseken és életviteli tanácsadásokon vehetnek részt a Szegedi Tudományegyetem szervezésében.

K. A. R.

Fendler Judit kancellár elmondta, azt gondolják, hogy az egy hónapos akcióval elősegítik a szegediek egészségtudatos életét, olyan lehetőség, amit hosszú távon ki tudnak használni az itt élők. Hozzátette: jól látszik, hogy igény van rá, hiszen a péntek reggel ellenére folyamatos az érdeklődés.

Az orvosi eszközökkel és műszerekkel felszerelt szűrőbuszban belgyógyászati és bőrgyógyászati vizsgálatokat végeznek az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakemberei. Az ingyenes anyajegyszűrést, vérnyomás- vércukor mérést, dietetikai tanácsadást és testtömeg összetétel mérést bárki igénybe veheti. Következőnek szombaton 10 és 18 óra között a Gulácsi parkban, míg szinten ebben az időintervallumban vasárnap a Pille utcai játszótér mellett parkol le a busz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában