Helyi közélet

2019.09.18. 12:17

Nyílt napot tartanak a vásárhelyi és makói mammográfián

Az emlőrák napjaink egyik leggyakoribb haláloka. Magyarországon évente 6-7 ezer új megbetegedést regisztrálnak és kétezer nő hal meg emlőrákban, ami azt jelenti, hogy naponta öt anyát, feleséget, lánygyermeket veszítünk el. Miközben ingyenes szűrővizsgálattal az emlődaganatot időben fel lehet ismerni, sőt az időben felismert emlőrák 90%-os eséllyel gyógyítható. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hódmezővásárhelyi és makói mammográfiáján dolgozó munkatársak, valamint az EVP és a Makói Egészségfejlesztési Irodák egészségfejlesztői 11 éve azért is küzdenek, hogy az érintettek közül,minél többen jöjjenek el emlőszűrésre. Az érdeklődés felkeltése céljából,különböző figyelemfelhívó rendezvényt szerveznek az emlőrák elleni küzdelem világnapja, október elseje környékén.- írja a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó, EVP és Makói Egészségfejlesztési Irodának a közleménye.

Az idei évben először, Nyílt Napon mutatják be az emlőszűrés folyamatát a mammográfián. E rendezvényre invitálják azon nőket, akik hamarosan elérik a 45.életévüket, és először kapnak behívót a szervezett emlőszűrésre, illetve azokat a 45-65 év közötti hölgyeket, akik még nem szánták rá magukat ez idáig a vizsgálatra, valamint kétségeik, kérdéseik vannak a vizsgálattal kapcsolatosan.

Hódmezővásárhelyen hölgyeket 2019. szeptember 19-én (csütörtökön) 15 órakor, a radiológián várják. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!Jelentkezni lehet telefonon a 62/532-368-as telefonszámon vagy az [email protected] címen, illetve személyesen az Irodában.

Makón a hölgyeket 2019. szeptember 20-án (pénteken) 15 órakor, a radiológián várják. részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!Jelentkezni lehet telefonon a 62/511-186-os telefonszámon vagy az [email protected] címen, illetve személyesen az Irodában.

A rendezvényt követően pedig 2019.október 2.-án, szerdán 16 órakor a Hódmezővásárhelyi és a Makói Járás településein is várják azon hölgyeket egészségkerékpározásra, akik az elmúlt évben részt vettek emlőszűrésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában