Zumm!

2019.09.25. 11:39

Repülőtérrel riogatnak Zsombón

– Politikai ellenfelem egy ötéves témát húzott elő, és ezzel kampányol ellenem – mondta Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere, amikor a településen állítólagosan épülő sportrepülőtérről kérdeztük.

A. T. J.

– A zsombói képviselő-testületet öt évvel ezelőtt megkereste a Délvidéki Aero Club 1930-at, és javasoltak egy területet sportrepülőtérnek. Egy helybeli idősebb pilótától tudtam meg, hogy korábban, évtizedekkel ezelőtt ez a város szélén lévő, több mint tízhektáros rét kényszerleszállóhelynek volt kijelölve, ami elméletben alkalmas lehet a célra, de a gyakorlat egyelőre mást mutatott – folytatta a polgármester. Gyuris Zsolt elmagyarázta, az igény rávilágított arra a problémára, hogy a területnek a téeszrendszer utáni földújraosztáskor legalább 80 tulajdonosa lett. Ilyenkor fel kell kutatni a még élő tulajdonosokat, vagy azok leszármazottait, és egyeztetni velük.

– Így is lett, így derült ki, hogy igazából 150 tulajdonosról van szó. Már akkor lekerült a téma a napirendről, mert egyszerűen nincs miről beszélni. Majd a rendezési tervben megvizsgáljuk, hogy lehetséges-e a sportrepülőtér kialakítása. Erre lakossági fórumot hívtunk össze augusztusban, majd erre szervezett rá röplapjával az ellenem a polgármesteri posztért induló kihívóm. Ez egy egyszerű kampányfogás volt. Ha aktuális lesz majd a téma, természetesen meg fogjuk kérdezni a lakosságot az ügyben – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában