Helyi közélet

2019.10.09. 10:08

Dávid Szaniszla minden hazai focimeccsen kint van

Egy gól nélküli döntetlen pecsételte meg a sorsát Dávid Szaniszlának.

Jeszenszky Zoltán

Szeged – 2019.09.29. Szeged-Csanád GA-Dorog 1-0 (0-0) Labdarúgó NB II, 10. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 2500 néző. Vezette: Szilágyi Sándor futbalbíró. Képen: Dávid Szaniszla 90 éves törzsszurkoló néni a nézőtéren. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

1954-ben, az akkoriban Szegedi Haladásnak nevezett csapat játszott a Vasassal. Egyetemista öccse csalta ki a stadionba, fiatal lányként eleinte azt se tudta, hogy milyen szabályok szerint zajlik a játék. Az első találkozásból egy életre szóló szerelem lett: a nő azóta is hétről hétre a lelátóról szurkol a szegedi labdarúgóknak.

Élőben látta Puskás Öcsit játszani, de neki nem az Aranycsapat gólvágója, hanem balfedezete, Zakariás József volt a kedvence és a szegedi sportolók. Dávid Szaniszla 1962-től 25 évig volt a szegedi serdülő- és ificsapat intézője. A fiatalokkal bejárta az országot, akkoriban nem volt tévé, se számítógép, a foci volt az egyetlen szórako­zási lehetőség. A csapatban fe­­gyelem volt, ha valaki késett edzésről, akkor a következő mérkőzésen nem játszhatott.

Dávid Szaniszla 90 éves törzsszurkoló néni a nézőtéren.
Fotó: Karnok Csaba

Dávid Szaniszla januárban lesz kilencvenéves, de még most sem mondana le egyetlen hazai meccsről sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában