Helyi közélet

2019.10.01. 15:22

Erdélyben lép fel a színtársulat

Október végén a határon túlra viszik az amatőr színészek a Muzsika hangját, Csíkszeredán és Székelyudvarhelyen is bemutatja darabját a Csongrádi Színtársulat.

M. A.

A határon túl is A határon túl is bemutatkoznak. FOTÓ: CSONGRÁDI SZÍNTÁRSULAT

– Két éve kerültünk kapcsolatba Horváth-Varga Sándoron keresztül Kányádi Sándor unokájával, Szilárddal, a csíkszeredai színház igazgatójával. Neki köszönhetően már léptünk fel Erdélyben, a székelyudvarhelyi színházban például négyszáz néző előtt játszottuk a Menyasszonytáncot – beszélt az erdélyi kapcsolat kialakulásáról Ferentzi Katalin, a színtársulat rendezője.

A társaság öt napra utazik a határon túlra, az utazási költséget az önkormányzat támogatja, de a kinntartózkodást maguknak kell fizetniük. Ehhez támogatókat keresnek, a szükséges összeg csaknem fele már összejött. Ha nem sikerülne összegyűjteni elegendő pénzt, akkor az egyesületük fedezné a fennmaradó részt, bár azt inkább más célra áldoznák. – Magamért sosem kérnék, de ez a csapat maradéktalanul megérdemli, gyönyörű, amit létrehoztak. Az egyesületünk most hangtechnikára gyűjt, ami alaphangon egy-másfél millió forint. A mostani előadásunkhoz bérelnünk kellett a mikroportokat, aminek a költsége naponta ötvenezer forint, ezért szeretnénk inkább sajátot vásárolni – mondta el a társulat vezetője.

A határon túl is A határon túl is bemutatkoznak. FOTÓ: CSONGRÁDI SZÍNTÁRSULAT

A színjátszók az erdélyi utazás mellett jótékonysági előadásra is készülnek, novemberben a Művelődési Központban adják elő a Muzsika hangját, aminek a teljes bevételét a Nagytemplom orgonájának felújítására ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában