A leendő középiskolások voltak a célközönség

2019.10.08. 12:28

Tésztahidat építettek és falaztak a Vedresben

A szegedi Vedres István Építőipari Szakgimnáziumban rendesen zajlik az élet, néhány napja még az intézmény hetvenedik születésnapját ünnepelték, kedden délelőtt pedig a Horváth Mihály utcai épületben általános iskolások ismerkedtek az építész szakmával.

T. A. P.

Fotó: Tóth A. Péter

Az idén hetven éves Vedresben a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum a Szegedi Szakképzési Centrummal együttműködve szervezte meg október 8-án, kedden az Építsd a jövőd! rendezvényt, amely egy országos programsorozat részeként a leendő középiskolásokat célozza meg.

Fotó: Tóth A. Péter

– Iskolánkban a gyakorlati képzés vegyes képet mutat: év közben a tanulók iskolai tanműhelyekben sajátítják el a szakma fogásait, nyáron a termelési gyakorlatokon építőipari cégeknél, „élesben” kamatoztatják a nálunk tanultakat – mondta Tóth Zoltán igazgatóhelyettes.

Fotó: Tóth A. Péter

A rendezvényen 13 építőipari cég mellett a Szegedi Szakképzési Centrum négy és a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum három iskolája vezette be az érdeklődőket – a továbbtanulás előtt álló fiatalokat – az építőipar jelenébe, jövőjébe, valamint az építőipari szakmai oktatásba.

Kedden Szegeden több hódmezővásárhelyi és szegedi középiskola képviseltette magát, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett a Hódmezővásárhelyi és a Szegedi Tankerületi Központ is közreműködött a rendezvényen. A Vedresben az általános iskolások az aszfaltrajz verseny mellett tésztahidat építettek, és számítógépes programmal házat is terveztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában