A 97 méteres szakaszon katasztrofális állapotok uralkodtak

2019.11.06. 16:33

600 négyzetméteren újult meg a Ferenc utca burkolata

Egy 97 méter hosszú felújított útszakaszt adott át ünnepélyes keretek között Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szerdán Hódmezővásárhelyen.

Kovács Erika

A Ferenc utca Szeremlei utca felőli része Hódmezővásárhely egyik legrosszabb állapotú útszakasza volt. Kátyú kátyút ért. Az autósok nem győzték kerülgetni a rengeteg úthibát. Ez ártott a gépjárművek műszaki állapotának és balesetveszélyes is volt.

A Ferenc utca 97 méteres szakaszát most 600 négyzetméteren felújították. 120 négyzetméteren a teljes pályaszerkezetet ki kellett cserélni. Az útra 5 centis kopóréteg került. Ahol pályaszerkezetet cseréltek, ott az úttest további 7 centiméter megerősített aszfaltot is kapott.

– Ez számunka jelentős beruházás, de nem az összege miatt, hiszen kerekítve 7,9 millió forintba került, hanem azért, mert ez a szakasz már évtizedek óta rossz állapotú, ami miatt sokan panaszkodtak – mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a minden idők talán egyik legrövidebb átadóünnepségén, ami a szalagátvágással együtt alig 1 percig tartott.

– Az ivóvíz-bekötések is megújultak. A munkát egy egri székhelyű kivitelezőcég végezte. A felújítás határidőre készült el, nagy örömmel avatjuk fel – emelte ki a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában