20 éve ígérik az itt élőknek az aszfaltozott utat

2019.11.27. 09:53

Járhatatlanná vált a Sínpár sor

Gyalázatos állapotú a klebels­berg­telepi Sínpár sor az ott élők szerint. Nyáron poros, télen, esős időben balesetveszélyes, a lakók azért keresték meg lapunkat, mert évek óta csak ígéreteket kapnak járható út helyett.

Hajó Edina

Csak útalapot kapott anno a Sínpár sor, azóta is csak ígérik a felújítást. FOTÓ: FRANK YVETTE

Törökné Nagy Erika kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy Klebelsbergtelepen a vasúti átjáró utáni bekötőutat követő második utcában, a Sínpár soron évek óta borzalmas az útburkolat minősége. Száraz és csapadékos időszakokban is egyaránt veszélyesek az utcában lévő hatalmas kiterjedésű és mély gödrök. Esőben megtelnek vízzel, az autók kerekei is több centiméterre elsüllyednek. – Az utcában több idős ember, valamint gyermekes család is él, akiknek egyaránt problémát okoz a napi közlekedés, mivel balesetveszélyessé vállt az utca –mutatta a problémát Erika. Ottjártunkkor több lakó is összegyűlt, és sorra mesélték az utca útjának történetét. Burkus Bélának több mint 25 éve van itt háza, akkor még földes, sáros volt az út.

Csak útalapot kapott anno a Sínpár sor, azóta is csak ígérik a felújítást.
FOTÓ: FRANK YVETTE

– A 90-es évek elején ígérte meg nekünk az önkormányzat, hogy megcsinálják az utat, ha mi hozzájárulunk. 35-40 ezer forintot adtunk be azért, hogy aszfaltozott utunk legyen. Erre kaptunk egy zúzott köves útalapot, amely mára már teljesen tönkrement – magyarázta Béla. Már akkor megreklamálták ezt, ám mindig csak ígéretet kaptak. Elmesélték, több önkormányzati képviselő is ígért nekik segítséget, mégsem született megoldás a bő 20 év alatt. – Itt van az utca végén a MÁV egyik épülete, sokan járnak ide dolgozni, a járda helyett az úton közlekednek, ha mellettük autó megy el, az sem túl biztonságos – tette hozzá Sebőkné Éva, aki azt is elmondta: Botka László polgármesternek is írtak már többször levelet.

Simon Fiala Donát, a városrész új önkormányzati képviselője kérdésünkre elmondta, ebből az utcából még nem keresték meg, ám tud a problémáról. – A leggyakoribb kérés, amivel hozzám fordulnak a lakosok, az az útfelújítások kérdése. Klebelsbergen panaszkodtak már az Óbébai, Örvény és Sziget utcára. Tudom, hogy rossz ezeknek az utaknak az állapota, fogom javasolni korszerűsítésüket – fogalmazott.

Megkerestük az önkormányzatot is, Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. ügyvezető igazgatójától meglepő választ kaptunk. – A Sínpár sornak nevezett utca a rendelkezésünkre álló információk szerint nincs a kezelésünkben. A mellékelt tulajdoni lap szerint állami tulajdonban van – tudatta. Hogy ez az elmúlt 20 évben miért nem derült ki, arra egyelőre nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában