Ha egy koktélra 6-7 perce van, addig gyakorol, amíg 5 és fél perc alá nem kerül

2019.11.28. 16:54

Osztrák fiúval párban lett ezüstérmes koktélkeverésben Dobai Petra

A zákányszéki Dobai Petra egy európai versenyen ezüstérmes lett koktélkeverésben. A lány precízségével és kitartásával tűnik ki társai közül, addig gyakorol, amíg nem megy tökéletesen egy-egy koktél elkészítése.

Hajó Edina

Szeged 2019.11.25. Krúdy Gyula iskola Dobai Petra koktél készítõ európa bajnokságon második helyezést ért el Képen: Fotó: Török János - Délmagyarország - DM

Fotó: Torok Janos

Ezüstéremmel tért haza a horvátországi Splitből Dobai Petra, a szegedi Krúdy-szakközépis­kola diákja az Európai Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Intézmények Szövetségének versenyéről. Petra már tavaly is indult a megmérettetésen, akkor nem került a dobogóra. – Most visszatértem, és másodikok lettünk. Bár rengeteget készültünk, ugyanis angolul zajlott a verseny, és óriá­­si ital- és anyagismeretet kellett elsajátítani – mondta boldogan Petra. Megtudtuk, csapatban versenyeztek, párját sorsolták, így egy osztrák fiúval, Lukas Kopffal dolgozott együtt.

Petra rendkívül precíz a koktélkészítésben, és a keze sem remeg, ezzel tűnik ki társai közül. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Petra vendéglátás szakra jár a Krúdyba, ezen belül tanulnak cukrász- és szakácsismereteket is. – Itt kaptunk arra lehetőséget, hogy különböző tanfolyamo­kat elvégezzünk, először egy barista-, majd egy bártenderképzést végeztem. Innen indult a mixerkedés iránti szerelem – magyarázta a diáklány.

Germann-né Belágyi Mária tanárnő pár éve találkozott először Petrával, egy kassai versenyre készítette fel, azóta figyelemmel kíséri tanítványát és segít neki a felkészülésben. Ezen a versenyen 53 induló kö­­zül a harmadik legjobbnak bizonyult a lány. A tanárnő elmondta, tanítványa rendkívül precíz. – Ha egy koktél elkészítésére 6-7 perce van, addig gyakorol, amíg 5 és fél perc alá nem kerül az ideje – részletezte a tanárnő.

FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

A sokoldalú lányról már ír­tunk lapunkban, korábban fo­­gathajtásban is ért el sikereket. Jelenleg nyelv- és vadászvizsgára készül. Legfőbb vágya, hogy felvegyék a Budapesti Gazdasági Egyetem turizmus szakára, ahol később az ökoturizmus felé szakosodna. A koktéloktól sem szakad el, a versenyeken kapott állásajánlatot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában