Andrésiné Ambrus Ildikó 34 éve várja Ásotthalmon, hogy leteljen a fél év

2019.11.27. 06:30

Minden az erdőhöz köti a Bedő igazgatóját

Második leghosszabb ideje igazgató az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Andrésiné Ambrus Ildikó, aki Magyarország egyetlen erdőmérnök igazgatója erdei iskolában, és aki Szombathelyről érkezve a Homokhátságra 1986-ban, azt hitte, fél évnél többet itt nem bír ki. Ennek harmincnégy éve.

Arany T. János

Ásotthalom, 20191118. A második leghosszabb ideje igazgató és Magyarország egyetlen erdõmérnök igazgató erdei iskolában Andrésiné Ambrus Ildikó. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország Képen: Andrésiné Ambrus Ildikó az ásotthalmi Bedõ Albert Erdészeti Iskola igazgatónõje.

Katedra, vagy erdő? – kérdeztük az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatóját.

– Nem volt teljesen egyértelmű mert vonzott a pedagóguspálya is. Nagy dilemma volt a felvétel időszakában, hogy Szegedre jelentkezek nyelvszakos tanárnak, vagy a Soproni Egyetemre erdőmérnöknek. De aztán a családi indíttatás vezetett az utóbbi felé. – Elvégeztem az egyetemet, megismerkedtem a férjemmel. Ő alföldi, Békés megyei, gyomai. Azt mondtam, hogy én Szegedtől keletebbre azért már nem szeretnék költözni. Úgy alakult a helyzet, hogy itt, a Bedőben kezdtem el tanítani, tehát végül egy kis erdőben tett kacskaringóval mégis a tanításhoz tértem vissza – mesélte lapunknak Andrésiné Ambrus Ildikó, aki kalandos idekerüléséről és az elmúlt 34 évéről is mesélt.

Cikkünket keresse a Délmagyarországban!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában