Hat hittanos gyerekből 300 lett Apátfalván

2019.11.30. 06:00

Templomépítő atyaként emlegetik ma is Domaszéken Laczkó Ferencet

Agronómusnak már felvették, mégis a szegedi hittudományi főiskolán kötött ki és pap lett Laczkó Ferenc, aki Kistelekről ment nyugdíjba, de legszebb éveit Apátfalván és Domaszéken töltötte. A foci végigkísérte az életét, nyugdíjasként már csak a sípot fújja – és misézik ott, ahova hívják.

Laczkó Ferenc 1942. január 1-jén született Csengelén, ötödik gyerekként. A kelőpataki tanyai iskolába járt 7 évig, majd a faluban fejezte be az általánost 1956 tavaszán. Közepes tanulónak számított, de nem volt rossz gyerek, mert – ahogyan mondja – „kikalapálták” belőlük otthon, és odacsaptak a suliban is, ha úgy alakult. Mindkét tanyai tanítóját ő temette el Kisteleken. – Én voltam a harmadik gyerek aki középiskolát végzett a tanya világban. Már korábban is fociztam, ami a gimiben is folytatódott, edzésre azonban nem tudtam menni, mert mindennap vonattal jártam be Kistelekre – emlékszik vissza.

Azért volt, ami eltántoríthatta volna a papi pályától.

Erről is mesélt lapunknak! Keresse cikkünket a szombati Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában